S Keylou a Thorom #1 – Kláštor Katarínka

Síce je to už rok dozadu, jeden krásny deň sme sa boli pozrieť na zrúcanine kláštora svätej Kataríny Alexandrijskej a tak som sa rozhodla, že Vám trošku náš výlet priblížim ak by ste sa tam chceli ísť pozrieť aj vy. Existuje viac možností z kade začať túru na “Katarínku”. Najjednoduchšie je prísť autom na parkovisko pod Katarínkou, ktoré sa nachádza medzi obcami Naháč a Dechtice. Približne na polceste medzi týmito obcami odbočíte na polnú cestičku ktorá Vás zavedie priamo na parkovisko z ktorého je jednoduchá cesta lesnou cestou priamo ku kláštoru. Táto trasa je najkratšia a trvá približne 30 minut kludným tempom. Je možnosť vyraziť pešo aj z obce Dechtice alebo z obce Dobrá Voda (kde sa nachádza aj hrad, ale tam sa vyberieme zas nabudúce :)). 


My sme si zvolili cestu z Dechtíc. Auto sme odparkovali pri miestnych potravinách. Keďže bolo ráno, s Thorom sme vyskočili z auta plní energie a šup na túru. Vybrali sme sa po žltej trase, ktorá bola vyznačená už pri spomínaných potravinách. Išli sme po chodníku po prvé rozdelenie cesty, kde sme sa vybrali do prava a nasledovali žlté značenie. Klasická asfaltová cesta v dedine sa časom zmenila na poľnú cestu, neskôr na peknú lesnú cestičku s miernym stúpaním. Asi 45-50 minút chôdze kým sme sa dostali na vyššie spomínané parkovisko. Cestou sme moc nepočúvali, ťahali sme sa ale určite len preto, lebo sme bolí bez seba z toho, že ideme na výlet.

 

29744326_1468330356611439_8243986760633823843_o

 

Po dalších 30 minutách chôdze sme sa dostali na miesto, kde už bolo vidieť zrúcaninu kláštora. Krásne prostredie, úžasný výhľad, lavičky a priestor na oddych, opekačku, lesná železnička, informačné tabule s históriou ale aj lúka kde sme sa mohli vybehať. Nejakí ludia si tam aj opekali ale nemohli sme sa ísť ponúknuť čo ma celkom vytáčalo, ale nemala som na výber. Keď sme si obzreli okolie, usadili sme sa na spomínanej lúke a behali sme za loptičkou a lietajúcim tanierom. Do sýta sme sa vyšantili a po cca hodine behania sme sa vybrali naspäť k autu po tej istej trase ako hore - stále po žltom značení. Cestou sme stretli kopu psíčkarov a milých ľudí.

 

30072873_1468330146611460_6761358832062716352_o

 

Náročnosť ? Nič extra namáhavé, cca hodina a pol cesty od auta, žiadne extremne stúpanie alebo nespevnená pôda. Ak máte menších psíkov alebo aj deti, nebude to pre Vás žiadny problém. Za nás 3/10.

S Thorom hodnotíme výlet na výbornú.

A čo vy ? Premýšlate, že sa tam pôjdete pozrieť ? Dúfame, že Vás tento príspevok zaujal a aspoň z časti inšpiroval. Ak sa rozhodnete pre výlet na “Katarínku” nezabudnite nám poslať fotky, budeme s Thorom radi.